matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdz asymptoty pionowe i ukosne funkcji
Marta:
Znajdź asymptoty pionowe i ukośne funkcji:
sinx
f(x)=
x
15 sty 16:09
Adamm:
funkcja nie istnieje dla x=0, ale to nieciągłość usuwalna
sinx
lim
x→±
∞
= 0
x
asymptota pozioma stronna y=0
15 sty 16:12