matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozkład wielomianów na czynniki
Domiś:
Rozłóż wielomiany na czynniki
a). W(x)=x
3
(x
2
−7)
2
−36x b). W(x)=(x
2
−2)
4
−4x
4
14 sty 20:48
@:
a) 0=x
3
(X
2
−7)
2
−36x 0=x((x(x
2
−7)
2
−36) 0=x((x(x
2
−7)−6)(x(x
−
7)+6) dalej już powinieneś sam sobie poradzić
http://www.prisonwars.pl/133958/
14 sty 22:02