Oblicz granice trygonometria
Rats: Oblicz granice (tryg.)
x−>0
15 sty 15:38
Rats: pomocy

!
15 sty 15:50
Adamm: | 1−cos(2x) | | 2sin2x | | 2xsin2x | |
| = |
| = |
| →1 |
| xtg(2x) | | xtg(2x) | | x2tg(2x) | |
15 sty 15:53
Rats: Hmm a mógłbyś mi jakoś rozpisać ten ostatni ułamek jak z tego wyszło 1
15 sty 16:31
Adamm: | | sinx | |
limx→0 |
| = 1 jako granica specjalna |
| | x | |
15 sty 16:32
Rats: No tak to wiem tylko ja tego nie widzę gdzie są te wspólne czynniki z których wychodzi 1
15 sty 16:35