matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sd
qwe:
∫ ctg
2
xdx JAK TO ZROBIC?C
15 sty 15:03
qwe:
ok juz wiem
!1
15 sty 15:04
Jerzy:
dt
Podstaw: ctgx = t , −
= dx
t
2
+ 1
15 sty 15:07
jc:
Po co podstawiać? Przecież (ctg x)' = −1 − ctg
2
x, a więc ∫ctg
2
x dx = − x − ctg x.
15 sty 16:30