matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
qwe:
4x(x)
1/3
12x
4/3
∫
dx =
?
x
4
15 sty 14:38
Jerzy:
1
= 4∫x
1/3
dx = 4*
x
4/3
= 3x
4/3
+ C
1 + 1/3
15 sty 14:41
Jerzy:
W sumie masz dobrze , tylko dodaj stałą C
15 sty 14:42