3 | √3 | |||
cos α = | = | |||
2 √3 | 2 |
−√3 | 1 | |||
sin α = | = − | |||
2 √3 | 2 |
π | 11π | |||
α = 2π − | = | |||
6 | 6 |
11 | 11 | |||
z = 2√3*( cos | π + i sin | π) | ||
6 | 6 |
11 | 11 | |||
w = z22 = ( 2 √3)22*( cos 22* | π + i sin 22* | π) = | ||
6 | 6 |
π | π | 1 | √3 | |||||
= ( 2√3)22*( cos | + i sin | ) = (2√3)22*( | + | ) | ||||
3 | 3 | 2 | 2 |
1 | √3 | |||
.. = ( 2√3)22*( | + | i ) | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |