oblicz
ola: rozwiąż równanie l lx+1l −1 l = 1
Wiedzac, ze x1, x2 sa rozwiazaniami równania x2 + 5x − 3 = 0, nie wyznaczajac tych rozwiazan
ułozyc
równanie kwadratowe, którego rozwiazaniem beda liczby: 1/x1 i 1/x2
15 sty 00:34
Janek191:
1)
I I x + 1 I − 1 I = 1
I x + 1 I − 1 = − 1 lub I x + 1 I − 1 = 1
I x + 1 I = 0 lub I x + 1 { = 2
x = − 1 lub x + 1 = − 2 lub x + 1 = 2
x = − 1 lub x = − 3 lub x = 1
=============================================
15 sty 00:44
Janek191:
2)
| | 1 | | 1 | |
( x − |
| )*( x − |
| ) = 0 |
| | x1 | | x2 | |
15 sty 00:48