rozkład prawdopodobieństwa, dystryuanta
zrozpaczony: Zmienna losowa X ma następujący rozkład prawdopodobieństwa P(X=−2)= 0.1, P(X=−1)= 0.2, P(X=0)=
0.3, P(X=2)= 0.2, P(X=3)= 0.2. Które zdanie nie jest prawdziwe?
−Dystrybuanta zmiennej losowej X przyjmuje wartość 0.1 dla –2 x < −1.
−Dystrybuanta zmiennej losowej X przyjmuje wartość 1 dla x>2.
−Dystrybuanta zmiennej losowej X przyjmuje wartość 0.3 dla –1 x <0.
−Dystrybuanta zmiennej losowej X przyjmuje wartość 0 dla x < −2.
oraz
Zmienna losowa X ma następujący rozkład prawdopodobieństwa P(X=−2)=0.1, P(X=−1)=0.2,
P(X=0)=0.3, P(X=2)=0.2, P(X=3)=0.2. Które zdanie nie jest prawdziwe?
−V(X) = 2.84
−F(x)=1 dla x = 4.
−P(−1< X 2) = 0.3
−E(X) = 0,6
14 sty 20:34