matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
KacperZ:
Oblicz sumę wszystkich liczb naturalnych większych od 10 i mniejszych od 200,które przy dzieleniu przez 5 dają resztę 2
14 sty 15:48
Adamm:
liczby to 12, 17, ..., 197 197=12+(n−1)5 n=38
12+197
S=
*38=3971
2
14 sty 15:56