matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
Asiuuunia:
Granica funkcji: π lim−>−−− (sinx)
t
g
2
x
2
14 sty 14:22
Janek191:
= 1
14 sty 14:34
Asiuuunia:
super.... wszystko jasne
14 sty 14:41
Adamm:
lim
x→π/2
sinx = 1 lim
x→π/2
tg(2x) = 0 lim
x→π/2
(sinx)
tg(2x)
= 1
0
= 1
14 sty 14:43