Całki nieoznaczone
szukamodpowiedzi: hej!
mile widziana pomoc z tymi przykładami:
(dodaję w linku, ponieważ po zapis robi się nieczytelny)
http://s2.ifotos.pl/img/forumjpg_aeehews.jpg
Przydałoby się wytłumaczyć po najprostszej linii oporu, bo ni w kija ni w oko, niektóre nie idą

Dziękuje!
14 sty 13:42
Jerzy:
17)
sinx = t , cosxdx = dt
... = ∫etdt = et + C = esinx + C
14 sty 13:45
Jerzy:
13)
| | 1 | |
x2 = t , 2xdx = dt , xdx = |
| dt |
| | 2 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
... = |
| ∫ |
| dt = |
| ln|1 + t| + C = |
| ln|1−x2| + C |
| | 2 | | 1 + t | | 2 | | 2 | |
14 sty 13:48
Jerzy:
18)
ex = t
i teraz Ty sam
14 sty 13:53