matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice. Bardzo pilne pomozcie prosze
luki:
lim
n→
∞
(
1
n
5
−5)=
2*6
n
lim
n→
∞
=
1−3*6
n
14 sty 19:55
Aramis:
1)
1
→0
n
5
to lima
n
= 0−5= −5 n→∞
6
n
*2
2
2) a
n
=
=
1
6
n
(
−3)
6
n
1
−3
6
n
1
→0
6
n
2
2
lim a
n
=
= −
−3
3
n→∞
14 sty 20:07