matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształć wzór
gimnazjalista:
Przekształć poniższy wzór tak, aby po lewej stronie równania znajdował się lioczyn j i p. j/d=2gm/p
13 sty 19:37
Tom:
∫jpdx= jp2(gmd)
13 sty 19:40
Mila:
j
2*g*m
=
/*p
d
p
j*p
=2*g*m /*d
d
j*p=2*g*m*d
13 sty 21:35