Picca jest smaczna
Tomasz T: Czy dwie picce 30 cm to to samo co jedna 60cm?
13 sty 19:18
Jack:
Pizza chyba sie pisze

Jesli chodzi o ilosc pizzy to nie to samo.
13 sty 19:20
Jack:
2 pizze o srednicy 30 cm maja pole :
P = 2 * π * (15cm)2 = 450 π
Pizza o srednicy 60cm :
P = π * (30cm)2 = 900π
zatem 4 Pizze o srednicy 30cm to 1 pizza o srednicy 60cm
13 sty 19:25
Jack: ?
zakladamy ze trzeci wymiar (tzn. grubosc) jest jednakowy.
13 sty 19:41
DM: Przecież od razu widać, że jest to zadanie podchwytliwe − największe pizze mają ∅ = 40 cm!
13 sty 20:16