matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie sin
Kasia:
Rowiaż równanie sin(2x −
π
5
) = −
p2
2
13 sty 14:25
Kasia:
zamiast p2, miałam na mysli pierwiastek z 2
13 sty 14:26
Jerzy:
⇔ sin( 2x − π/3 ) = sin( − π/4) ⇔ 2x − π/3 = −π/4 + 2kπ lub 2x − π/3 = π − (−π/4) + 2kπ
13 sty 14:34