Granica funkcji
O.N.A.: lim (1+3x)1/2x + 2/3
x−>0
13 sty 13:33
Adamm: limx→0 (1+3x)1/(2x)+2/3 = e3/2
13 sty 15:07
O.N.A.: a możesz napisać krok po kroku?
13 sty 15:08
Adamm: limx→0 (1+x)1/x jako granica specjalna
wszystko co musisz wiedzieć
13 sty 15:20
Adamm: limx→0 (1+x)1/x = e
13 sty 15:20
O.N.A.: Nie pomogłeś. Pozdrawiam.
13 sty 15:23
Adamm: nic nie poradzę na brak samodzielności
13 sty 15:24
O.N.A.: Nic nie poradze na brak pomocy
13 sty 15:29
Jerzy:
Adamm podał Ci kawę na ławę.....
=lim [(1+3x)1/3x]3/2*(1 + 3x)2/3 = [e3/2*1] = e3/2
13 sty 15:46