matematykaszkolna.pl
Archi Archi: Witajcie emotka Przychodze do Was nie z zadaniem,ale pytaniem i radą.Mature pisze na drugi rok,chciałabym pojsc na studia na kierunek Architektura,na politechnike.I mam pytanie czy rozszerzona Matematyka i Angielski wystarczą? Czy trzeba pisać jeszcze coś? Oczywiście jeszcze rysunek ;3 Interesują mnie takie uczelnie jak Pw i Pwr. A może jest ktoś na tym forum,kto jest na tym kierunku i zechce sie podzielić,jaki trzeba mieć %, żeby się dostać? Wiem czeka mnie ogromna masa zadań,zaraz siadam do matmy
12 sty 21:42
niematematyk: Najlepiej mieć 100 procent
12 sty 21:51
Adamm: najlepiej mieć 200 procent, a już lepiej to 300
12 sty 21:52
niematematyk: Teraz siadasz dopiero do matmy? TO nie licz na dużo %%%. Angielski dzisiaj każdy zna, więc będzie duża konkurencja z pktami na architekturę, więc co najmniej 90 procent z anglika rozszerzonego, co najmniej! Z matmy wystarczy 70
12 sty 21:53
Mila: A rysunek ? To najważniejsze, bo musisz się wykazać talentem w tym zakresie. Musisz zapytać na uczelni, na pewno jest informator dostępny w internecie.
12 sty 21:54
niematematyk: Znajomy miał bardzo dużo za rysunek i się dostał, a w cale takiej rewelki z maty nie miał, ale te minimum 60 procent tak i 100 z anglika. Natomiast nie wiem co rozumiesz przez słowo 'rysunek'. To nie jest taki rysunek jaki sobie rysowałaś gdy miałaś 10 latek.
12 sty 21:55
niematematyk: Po kolejne, sprawdź jakie wymagane są przedmioty na architekturze. Może i historia, kto wie? W sumie nie wiem za bardzo po co nas pytasz. Konspekty, statystyki − wszystko jest w necie.
12 sty 21:57
niematematyk: @adamm to tylko możliwe jak przejdziesz jakiś konkurs, a matura ma opcję tylko do 100 procent
12 sty 22:00
niematematyk: skoro autorka nie odpisuje, to widzę, że ten temat był prowokacją
12 sty 22:39
Mila: Wiem, co za rysunek, to skrót myślowy, kto wybiera się na architekturę wie o co chodzi. Kilku moich uczniów dostało się na architekturę.
12 sty 23:37