qqqqqqqqqq
niematematyk: Bardzo trudna całka
| | x3 | |
∫ |
| dx = 4arctg(x4) + C |
| | 1+x8 | |
CZY WYNIK JEST POPRAWNY?
12 sty 21:33
niematematyk: | | 1 | |
w odp jest |
| , a nie 4, czy ja popełniam błąd, czy ten cały zbiór zadań to wielkie |
| | 4 | |
nieporozumienie?
12 sty 21:37
Adamm: x
4=t
4x
3dx=dt
| 1 | | 1 | | 1 | |
| ∫ |
| dt = |
| arctg(x4)+c |
| 4 | | 1+t2 | | 4 | |
12 sty 21:39
piotr: t=x
4, dt = 4x
3dx ⇒ dt/4 = x
3dx
| | t/4 | | 1 | | 1 | |
∫ |
| dt = |
| arctg(t) + C = |
| arctg(x4) + C |
| | 1+t2 | | 4 | | 4 | |
12 sty 21:45
niematematyk: ja piernicze... ja nie podziełilem tego przez 4.... tylko zapisałem jako 4dt,
omggggggggggggggggggggggggg
12 sty 21:49
niematematyk: człowiek czasem nie myśli
12 sty 21:49