matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
Nic nie umiem ;c:
Granica funkcji: lnx lim −−−−−−−−−−−− x−> x−1
12 sty 21:27
Adamm:
pewnie x→1 t=x−1
ln(t+1)
lim
t→0
= lim
t→0
ln(1+t)
1/t
= lne = 1
t
12 sty 21:29
Nic nie umiem ;c:
czemu t=x−1?
12 sty 21:31