matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie funkcji liniowej
majaw:
moze ktoś wytłumaczyc
https://matematykaszkolna.pl/strona/45.html
skąd te 2 skąd 6 i a= 2
po słowie "równoległe"
12 sty 20:57
Adamm:
pewnie tam miało być y=2x+4 z treści zadania proste są równoległe kiedy ich współczynniki kierunkowe są takie same
12 sty 21:01
Janek191:
Powinno być y = 2 x + b, a nie y =2 x + 6
12 sty 23:05