I | ||
dlaczego to: log | =10 | |
10−12 |
I | ||
jest równe temu −−−> | =1010 | |
10−12 |
i | ||
log | =10=log1010 | |
10−12 |
i | |
=1010 | |
10−12 |
1 | ||
i= | ||
100 |
1 | ||
log | =x | |
10−12 |
1 | |
=10x | |
10−12 |
1012 | |
=10x | |
1 |
1 | ||
log | =12≠10 | |
10−12 |
i | ||
Poziom natężenia dżwięku (L) wyraża sie w decybelach i oblicza wg wzoru L=10log | , gdzie | |
i0 |
W | ||
i jest natężeniem danego dźwięku , a i0 = 10−12 | jest natężeniem tzw progu | |
m2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |