Doświadczenie Losowe
Iza_19: Proszę o podanie 3 przykładów doświadczeń losowych, wymyśliłam takie:
1) Rzut Monetą wówczas Omega = {R − reszta, O − orzeł}; Ilość elementów = 2ry
2) Rzut kostką do gry Omega = {1,2,3,4,5,6}; Ilość elementów = 6
3) Urodzenie się chłopca lub dziewczynki Omega = {Dz, Ch}; Ilość elementów = 2
4) Stan pogody w przyszłości Omega = {słonecznie, pochmurno, opady}; Ilość elementów = 3
5) Losowanie kul w lotto i kart z talii np 52 kartowej
Proszę jeszcze o 3 przykłady, oczywiście jeżeli ktoś zna więcej to niech piszę...
14 sty 19:03
taa: 1. Rzut monetą i kostką Ω= 12
2. Wybieranie kart z talii Ω= 52

chyba
3. Wybranie żółtego koloru spośród czerwonego, niebieskiego, zielonego i żółtego
14 sty 19:07
Iza_19: Dobre dobre

ale 2 już podałam
14 sty 19:10