H | |
=2R | |
sinα |
H | ||
R= | ||
2sinα |
4 | 4 | H3 | ||||
V= | πR3= | π | ||||
3 | 3 | 8sin3α |
r | ||
cosα= | ||
l |
r | ||
l= | ||
cosα |
l | |
=2R | |
sinα |
r | ||
Stąd | =2R | |
sinα*cosα |
r | ||
R= | ⇔ | |
2sinα*cosα |
r | ||
R= | ||
sin(2α) |
2r | |
=2R | |
sin(180−2α) |
r | |
=R | |
sin(2α) |
r | ||
R= | ||
sin(2α) |
4π | r3 | |||
V= | * | |||
3 | sin3(2α) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |