matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdz punkt wspólny parabli
hela:
Y=x
2
+2x+4 z prostą y=12
12 sty 19:00
Adamm:
x
2
+2x+4=12 (x+1)
2
=9 x+1=±3 x=−1±3 jeden punkt wspólny jest dla x=−4, drugi dla x=2
12 sty 19:02