matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
aneta:
wyznacz calke nieoznaczona :
x
4
−2x
2
+1
∫
dx
x
2
−1
12 sty 18:38
Adamm:
x
4
−2x
2
+1
(x
2
−1)
2
x
3
∫
dx=∫
dx = ∫x
2
−1dx =
−x+c
x
2
−1
x
2
−1
3
12 sty 18:40