matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
problem
szanke:
a−3
= 0,0625
a
a−3
0,0625a
−
=0
a
a
(a−3)−0,0625a co dalej? wynik ma wyjsć 3,2 a mi wychodzi zupełnie co innego
12 sty 17:27
KTF:
a−3= 0,0625a a =0,0625a +3 a−0,0625a=3 0,9375a=3 a=3:0,9375 a=3,2
12 sty 17:32