Granica funkcji
Ona: Lim √1+x2 − 1 u{x2} dąży do zera
12 sty 11:37
Jerzy:
| | 1 | |
= [ 1 − |
| ] = [1 − ∞] = −∞ |
| | 0 | |
12 sty 11:41
Ona: Nie rozumiem. Możesz jaśniej?,
12 sty 11:42
Jerzy:
A czego nie rozumiesz ?
12 sty 11:44
Ona: Nie wiem co dokładnie obliczyles
12 sty 11:47
Jerzy:
Granicę tej funkcji.
12 sty 11:49
Ona: A nie możesz całość napisać?
12 sty 11:52
Jerzy:
Przecież to jest całość.
12 sty 11:54
Ona: I ja mam po tym całym początku wstawić
12 sty 12:01
Jerzy:
Tak
| | 1 | |
limx→0 ( ............ ) = [1 − |
| ] = [1 − ∞] = −∞ |
| | 0 | |
12 sty 12:03