Równanie różniczkowe rzędy drugiego
LastRun: Równanie różniczkowe:
y'' + 1x(y')2 = 1x
Zastosowałam podstawienie u(x)=y' i mam coś takiego:
u' + u2*1x=1x
i nie wiem jak to dalej ruszyć. Bernoulli nie działa, w metodzie CORJ + uzmiennienie stałej
też nie bardzo to wychodzi
12 sty 00:21
Mariusz:
A rozdzielone zmienne nie działają ?
12 sty 04:13
LastRun: Fakt... Chyba już byłam zmęczona − dzięki
13 sty 01:20
Mariusz:
Udało się rozwiązać równanie ?
Nie było problemów z liczeniem całek ?
Powodzenia na egzaminach
13 sty 01:40
LastRun: Tak, udało się.
Dzięki, przyda się
13 sty 02:03