Całki
alejaja: | | 3x | |
Proszę o pomoc w rozwiązaniu całki: ∫ |
| dx |
| | 3x−2 | |
11 sty 20:41
Adamm: | | 3x | | 1 | | 3xln3 | | 1 | |
∫ |
| dx = |
| ∫ |
| dx = |
| ln|3x−2|+c |
| | 3x−2 | | ln3 | | 3x−2 | | ln3 | |
11 sty 20:45
alejaja: Dałoby radę łopatologicznie?
11 sty 20:53
Adamm: | | f'(x) | |
∫ |
| dx = ln|f(x)|+c |
| | f(x) | |
11 sty 20:57
alejaja: t=x
dt=dx
?
11 sty 21:01
alejaja: Jak to powinienem podstawić?
11 sty 21:05
alejaja: co pod t?
11 sty 21:05
Mariusz:
t=3x−2
12 sty 04:18