Jak narysować funkcję f(x)=sin²x+1
pikolo: Jak narysować funkcję f(x)= sin²x+1

11 sty 19:32
Adamm: cos(2x)=cos
2x−sin
2x=1−2sin
2x
11 sty 19:38
pikolo: Ale tego też nie da się narysować
11 sty 19:41
Adamm: nie, heh
11 sty 19:42
pikolo: Bo ogólnie wiedziałbym jak to narysować gdyby nie było kwadratu , ale niestety jest
11 sty 19:44
pikolo: Wie może ktoś jak to narysować

?
11 sty 20:08
Jack:

rysujesz bardzo podobnie do sinusa,ktorego czesc pod osia jest odbita nad
wykres szary − sinx
wykres zielony − sin
2x
czerwony − sin
2x + 1
11 sty 20:16
Mila:
11 sty 20:16
pikolo: Dlaczego odbita ?
11 sty 20:24
pikolo: Wydaje mi się że odbijało się jak to było pod wartością bezwzględną
11 sty 20:26
pikolo: Samo narysowanie funkcji sinus rozumiem to przesunięcie też tylko nie wiem dlaczego jest odbite
11 sty 20:34
Mila:
Nic nie odbite , każda wartość podniesiona do kwadratu ( czyli jest ≥0)
(sin0)
2=0
| | 7π | | 1 | | 1 | |
(sin |
| )2=(− |
| )2= |
| |
| | 6 | | 2 | | 4 | |
11 sty 20:37
pikolo: Już wszystko jasne
Dziękuję za te rysunki i wytłumaczenie
11 sty 20:40
Jack: nie napisalem ze odbite, tylko bardzo podobne do odbitego
11 sty 20:42
pikolo: No już teraz rozumiem

troche źle to otczytałem
11 sty 20:45
pikolo: Odczytałem*
11 sty 20:46
pikolo: Ale dziękuję Tobie Jack i Mili za wytłumaczenie =D
11 sty 20:47