matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
natalia:
tg
2
(−855°) + ctg 405 °
11 sty 19:07
Mila:
855=4*180+135 tg(−855)=−tg(855)=−tg(4*180+135
0
)=−tg(135)=−tg(180−45)=tg45=1 405=2*180+45 ctg405=ctg(2*180+45)=ctg45=1 licz dalej sama
11 sty 20:45