matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzielenie z resztą
kasiaszek:
Przy dzieleniu liczby a przez 3 otrzymano iloraz 2 i resztę 1. Równością opisującą tę sytuację jest:
a
1
A.
=2+
3
3
B. a:3=2+1
a
2
C.
=
+1
3
3
a
2
D.
=
3
1
11 sty 14:08
Jerzy:
B)
11 sty 14:10