matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz i narysuj zbiory liczb zespolonych
Wiki:
|(1+i)z−4 |= |(1−i)(x+iy)+6|
11 sty 12:36
Jerzy:
Wskazówka:
4
4
|(1+i)z − 4| = I(1+i)(z −
)| =
√
2
*|z −
|
1+i
1+i
11 sty 12:54
Jerzy:
6
Prawa strona: =
√
2
*|z +
|
1 − i
11 sty 12:58