Wypisz rowanie prostej przechodzacej przez punkty
Szymek: Hej,
mam zadanie: Wypisz rowanie prostej przechodzacej przez punkty A(0,0) i B(1,0). Wyszlo mi y =
x.
Jest ok czy cos pomieszalem?
pozdr!
11 sty 12:14
===:
oczywiście ... że pomieszałeś
11 sty 12:16
Jerzy:
y = ax + b
0 = a*0 + b
0 = a*1 + b
i licz a oraz b.
11 sty 12:21
Jerzy:
A swoją drogą na pierwszy rzuy oka widać,że szukana prosta to: y = 0
11 sty 12:21
Szymek: A jaki powinien byc wynik? To dojde, gdzie pomiedzalem
11 sty 12:21
Jerzy:
Masz wyżej.
11 sty 12:22
Szymek: Dobra, widze! pomnozylem X przez 0 o zostawilem X

zapomnijcie, nie bylo pytania
11 sty 12:22
Szymek: Btw znacie jakies dobre zrodlo w necie, by sobie poprzypominac ten material? Juz dawno pozbylem
sie podrecznikow do matmy...
11 sty 12:25
===:
chłopie ... jesteś "u źródła" ... na lewo patrz
11 sty 12:28