matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
usuwanie niewymierności 3 stopnia
kasiaszek:
8
Usunąć niewymierność
3
√
16
Wychodzi mi 2
3
√
4
, jednak w odpowiedzi widnieje
3
√
2
, potrafi ktoś rozwiązać to krok po kroku?
10 sty 23:37
yht:
8
3
√
4
8
3
√
4
8
3
√
4
8
3
√
4
*
=
=
=
= 2
3
√
4
3
√
16
3
√
4
3
√
16*4
3
√
64
4
błąd w odpowiedziach
10 sty 23:41
kasiaszek:
tak też myślałam, dzięki wielkie
10 sty 23:42