lol
karmel: ile razy liczba 100
1000 jest większa od liczby 1000
100
proszę o wytłumaczenie rozwiązania
10 sty 21:41
zef: 1001000=102*1000=102000
1000100=103*100=10300
10 sty 21:42
karmel: dziękuję dalej sobie poradzę
10 sty 21:43
karmel: wychodzi mi 101700 a w odp jest 100850?
10 sty 21:54
Adamm: 101700=100850
10 sty 21:56
karmel: ta Adamm? to niezla liczba
10 sty 21:57
Jolanta: (an)m=an*m
(102)850=101700
(102)850=100850
10 sty 22:51
Mila:
| | (102)1000 | | 102000 | |
= |
| = |
| =102000−300=101700= |
| | (103)100 | | 10300 | |
=(10
2)
850=100
850
10 sty 22:59