matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Ja:
Oblicz długości przekątnych ośmiokąta foremnego o boku pierwiastek z 1
10 sty 21:32
jc:
√
1
=1 ?
10 sty 21:34
Adamm:
długość najmniejszej przekątnej można obliczyć z tw. cosinusów jako d
1
=1+1−2cos135
o
d
2
=
√
2
+1 d
3
=
√
d
2
2
+1
10 sty 21:37