matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
JJ:
Najmniejszy wyraz ciągu o wyrazie ogólnym a
n
= (n−6)
2
+ 3 jest równy .... . Największy wyraz ciągu o wyrazie ogólnym b
n
= −4(n−5)
2
+6 jest równy .... .
10 sty 21:22
matma:
a
6
=3 a
5
= 6
10 sty 21:28
Adamm:
1) n=6 2) n=5
10 sty 21:28