| 7−t3 | ||
x= | ||
| 2 |
| 7−t3 | ||
...=−3/2∫ { | }2 * t * t2 dt =..itd. | |
| 2 |
| t4−3 | ||
x= | ||
| 2 |
| t4−3 | ||
...=∫ | *t*2t3 dt=∫(t4−3)t4 dt=..itd. | |
| 2 |
| 3√x dx | ||
3.∫ | = | |
| x+ 6√x5 |
| dx | ||
4.∫ | = | |
| √x−5 + √x−7 |
| t7 | t2 | |||
6∫ | dt = 6∫ | dt | ||
| t6+t5 | 1+t |
| dx | √x−5−√x−7 | |||
4) ∫ | = ∫ | dx | ||
| √x−5+√x−7 | x−5−(x−7) |
| 1 | √x−5 − √x−7 | 1 | ||||
3. | = | = | (√x−5 − √x−7) | |||
| √x−5 + √x−7 | (x−5) − (x−7) | 2 |
| t2 | ||
Adamm mam jeszcze pytanie całka z ∫ | dt=..licząc przez podstawienie u=1+t wynosi | |
| 1+t |