matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podobienstwo trojkątów
bas890:
W trójkącie prostokątnym ABC przyprostokątne mają długość CA=5,5 CB=30.Trójkąt A₁B₁C₁ jest podobny do trójkąta ABC a A₁B₁=122.Oblicz dlugości pozostałych boków trójkąta A₁B₁C₁. Proszę pomóżcie:(
14 sty 16:40