Dziedzina funkcji
Natalia: Przedział < −2; +∞) jest dziedziną funkcji:
a) f(x)={1}√x−1
b) f(x)= {2} √x+2
c) f(x)= {1}{−2x}
d) f(x)= √x+2
14 sty 16:36
Aramis:
odp. d)
bo Df : x+2≥0 => x ≥ −2 => x€< −2,∞)
14 sty 16:55
Natalia: x+2≥0 a skąd się wzięło to
14 sty 17:07
Aramis:
bo pod pierwiastkiem kwadratowym nie może być liczba ujemna
czyli tylko ≥0 to x +2 ≥0
14 sty 17:09
Natalia: Dzięki śliczne

jeszcze gdzieś są moje dwa zadania, to jakbyś mógl na nie spojrzec
14 sty 17:11
Aramis:
podbij na górę

...
14 sty 17:17