zadanie
QWERTY: √2√2√2√2
Pierwsza 2 pierwiastkuje resztę 2 i itd.
Jak to zrobić ?
10 sty 17:20
Maryla27: 212 *214 *218 * 2116=
2 do potęgi (potęgi dodajesz), wspólny mianownik 16
10 sty 17:25
QWERTY: [(4+71/2)1/2+(4−71/2)1/2]2
10 sty 17:39
QWERTY: ?
10 sty 18:00
Adamm: =(4+71/2)+2(4+71/2)1/2(4−71/2)1/2+(4−71/2)=
=8+2(16−7)1/2=8+2*3=14
10 sty 18:03
Janek191:
= 4 + √7 + 2*√( 4 + √7)*( 4 − √7) + 4 − √7 = 8 + 2*√16 − 7 = 8 + 6 = 14
10 sty 18:06
Mila:
x=√2√2√2√2 /2
x2=2*√2√2√2/2
x4=4*2√2√2 /2
x8=64*2√2 /2
x16=1282*2
x16=215
x=2 1516
10 sty 18:44