prawdopodobieństwo
Maryla27:
Rzucamy monetą. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia, że w szóstym rzucie otrzymamy reszkę.
Proszę o pomoc.
10 sty 17:16
Janek191:
A co otrzymujemy w pięciu rzutach ?
10 sty 17:31
Maryla27: W każdym rzucie otrzymujemy orła albo reszkę, reszkę z prawdopodobieństwem 1/2.
Czyli odpowiedź to P=1/2 r?
10 sty 18:45
Janek191:
Kolejne rzuty monetą są niezależne od siebie, czyli P( R) = 0,5
10 sty 18:51
Mila:
|Ω|=2
6
A−szóstym rzucie otrzymamy reszkę
(xxxxxR)
|A|=2
5
10 sty 19:03
Maryla27: Bardzo dziękuję.
10 sty 20:09
Maryla27: Przepraszam, źle wpisałam
Rzucamy monetą. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia, że w szóstym rzucie na otrzymamy trzecią
reszkę?
czyli (xxRxxx)
Jakoś nie mogę objąć tej treści.
Proszę o podpowiedź.
10 sty 20:17