10 sty 16:57
Janek191:
Co to za symbol

?
10 sty 17:00
PolskiNinja: jaki
10 sty 17:01
PolskiNinja: który?*
10 sty 17:02
Adamm: | | (3√−6)(3√−6−1) | | 6*(6+33√36+33√6+1) | |
3 = ( |
| )3 = |
| |
| | 2 | | 8 | |
10 sty 17:03
PolskiNinja:
10 sty 17:03
Adamm: Janek191, oczywiste że to jest uogólniony dwumian Newtona
10 sty 17:03
PolskiNinja: a co to ten dwumian Newtona, w 2 gimnazjum raczej nie powinno go być
10 sty 17:12
Adamm: no nie wiem, skoro zadają ci takie zadania w drugiej gimnazjum to ja nie mam nic do gadania
10 sty 17:13
10 sty 17:16
Adamm: | | 3√−6 | |
Janek191, to nawet powiedziałbym na pewno jest ( |
| )3 |
| | 2 | |
10 sty 17:16
PolskiNinja: no, to to
10 sty 17:17
PolskiNinja: przerz to jedno i to samo
10 sty 17:17
Adamm: PolskiNinja, nie, to nie jest jedno i to samo
to że ci się nawet takie symbole nie śniły to nie znaczy że możesz ich używać jako zamienników
do ułamków
10 sty 17:18
Janek191:
To nie jest to samo

!
| | n ! | |
= |
| n ≥ k |
| | k ! *(n − k) ! | |
n ! = 1*2* .... *( n −1)*n
10 sty 17:19
PolskiNinja: spk
10 sty 17:19
Adamm: Janek191, on przecież pewnie nie wie nawet co to jest n!, mówił że jest w gimnazjum
10 sty 17:20
Janek191:
| | 3√− 6 | | − 6 | | 3 | |
( |
| )3 = |
| = − |
| |
| | 2 | | 8 | | 4 | |
10 sty 17:21
PolskiNinja: dzięki i sorki za problemy
10 sty 17:24