matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
pati:
Poproszę o pomoc w rozwiązaniu :
∑ △α
i+1
△α
śr
=
s−1
dodatkowo ∑ ma na górze s−1, a na dole i=1 △α
i+1
=α
i+1
−α
i
i= 1,... s−1; α
1
= 0,84,167,250,330 △α
i+1
=−,84,83,83,80
10 sty 16:10
pati:
Poradziłam sobie, można usunąć
10 sty 17:33