matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawfopodobiensrwo
matematyk:
Oblicz prawdopodobieństwo że losowo wybrany punkt kwadratu OBCD o boku 1 jest oddalony od punktu O=(0,0) wiecej niż 0,5 i mniej niż 1. Ktoś pomoże
10 sty 13:00
wmboczek:
P=polepierścienia/polekwadratu P=π/4−π/16
10 sty 14:51