Monotonicznosc
Angela :
Przyrownuje pochodną do zera, aby wyznaczyć przedziały monotonicznosci jednak w mianowniku mam
x i się on redukuje.
| | 1 | |
Tak samo wyznaczając punkty przegięcia − |
| =0 |
| | (x+1)2 | |
10 sty 12:55
Jerzy:
A co się niby redukuje ?
10 sty 12:58
Angela : W pierwszym wychodzi 1=0 a w drugim − 1=0. X znika
10 sty 13:02
Jerzy:
Znika , to królik w cylindrze magika.
Pierwsza pochodna się nigdy nie zeruje, podobnie druga.
10 sty 13:03
Angela : To jak mam wyznaczyć przedziały monotonicznosci?
10 sty 13:06
Jerzy:
Badając znak pochodnej.
10 sty 13:07