Pomóżcie prosze:):))
marta19: Marek przeczytał książkę liczącą 450 stron czytając każdego dnia taką samą liczbę stron, gdyby
czytał codziennie o 5 stron mniej to czytałby te książkę 3 dni dłużej.Ile stron czytał
codziennie Marek
14 sty 16:26
Aramis:
x −−− ilość stron czytanych dziennie ,x>0
y −−− ilość dni na przeczytanie całej książki , y >0
x*y= 450
( x −5)*(y+3)= 450
rozwiąż ten układ i podaj x
odp: x = 30 stron i przeczytał przez 12 dni całą książkę
14 sty 17:45
Cedro: hehe zadanie z matury tegorocznej

Aramis dał dobry układ
14 sty 17:53
Aramis:
14 sty 17:58
Paweł: zadanie łatwe, oby podobne bylo w maju
14 sty 18:19