bilety
tomek: Zakupiono 20 biletów do kina, w tym 10 biletów na miejsca od 1 do 10 w pierwszym rzędzie i i 10
biletów na miejsca od 11 do 20 w dwudziestym rzędzie. Jakie jest prawdopodobieństwo zdarzenia
polegającego na tym, że 2 wylosowane bilety, spośród dwudziestu, będą biletami na sąsiadujące
miejsca? 20. Z urny, w której jest 5 kul czerwonych i 7 czarnych wyjęto dwa razy po jednej
kuli bez zwracania. Oblicz prawdopodobieństwa, że wyjęto kule w różnych kolorach.
9 sty 19:11
irena_1: 1.
| | | | 20*19 | |
Wszystkich możliwości wyboru jest | = |
| =190 |
| | | 2 | |
2 sąsiadujące miejsca w I rzędzie można wybrać na 9 sposobów i tyle samo w XX rzędzie
(1 i 2 lub 2 i 3 lub 3 i 4 lub ... lub 9 i 10)− takich możliwości jest więc 18
9 sty 20:57
irena_1: 2.
A={czerwona i czarna; czarna i czerwona}
| | 5 | | 7 | | 7 | | 5 | | 2*35 | | 35 | |
P(A)= |
| * |
| + |
| * |
| = |
| = |
| |
| | 12 | | 11 | | 12 | | 11 | | 12*11 | | 66 | |
9 sty 21:00
lwg: Jakie jest prawdopodobieństwo, że Bóg podzielił się swoją mocą i swoją wiedzą?
Jeśli 0, to szatan nie istnieje. KAŻDY POZNA PRAWDĘ PRZY NIEPRAWDZIE, BO TYLKO Z FAŁSZU WYNIKA
ZARÓWNO PRAWDA JAK I FAŁSZ. O TYM, CO W TEJ KONIUNKCJI PRZEWAŻA DECYDUJE CZŁOWIEK, KTÓREGO
WYSTARCZAJĄCO WYPOSAŻYŁ BÓG.
Gdyby człowiek mógł żyć np. 500 lat, to jak wyposażyłbyś jego klepicho wobec śmierci?
Nie poprawiaj Boga. Bóg poprawiawia siebie sam. Na tym polega idealność stworzenia.
Nigdy nie pytaj Boga o Jego drzewo genealogiczne.
9 sty 21:07