matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!! równania
ersguterjunger:
rozwiąż równania 1) x
3
+4x
2
−x−4=0 2) 3x
3
+4x=3x
2
+4 3) 2x
5
−18x
3
+2x
2
−18=0
14 sty 16:05
aaaa:
1. Wyciagasz x
2
przed nawias 2. x=0 (wylacasz x przez nawias i dzielisz przez 2x
2
+4 3. podobnie do 1
14 sty 16:41